Gepost op

Ga krimpen tegen met de wasdroger

Je wilt dat leuke truitje vandaag nog aan, maar hij is helaas nog drijfnat. Je stopt het truitje in de wasdroger in de hoop dat je ‘m zo snel mogelijk aan kunt trekken. Bij het openen van het deurtje, trek je als eerst dat truitje uit de droger. Tot je grote schrik is ie gekrompen en kan je er nog maar één ding mee: aan je kleine nichtje geven. Kortom: zorg ervoor dat je was niet de kans krijgt om te krimpen dankzij een paar simpele tips.

Als eerste stap check je uiteraard eerst het label naar de was symbolen om na te gaan of het kledingstuk überhaupt wel in de droger mag. Tegenwoordig zijn wasdrogers steeds geavanceerder en beschikken ze over veel functies voor allerlei verschillende soorten kledingstukken en stoffen.Let er daarom op dat je het juiste programma kiest. Zo krijgt je kledingstuk de juiste behandeling en voorkom je dat het krimpt of slijt.

Niet in de wasdroger

Er zijn ook kledingstukken die je beter helemaal niet in de wasdroger kunt stoppen. Zwemkleding kun je, ook al staat er op het label van wel, beter niet in de wasdroger stoppen. Het elastiek, dat vaak in zwemkleding zit, krimpt snel en kan door de droogbeurt zijn elasticiteit verliezen. Ook wol en andere fijne kledingstukken kun je beter niet in de droger stoppen. Spijkerbroeken staan er bovendien ook om bekend dat ze snel krimpen in de wasdroger.

Twijfels

Aarzel je sterk of een bepaald kledingstuk wel in de wasdroger kan? Stop het er dan vooral niet in. Zo voorkom je zeker weten dat het krimpt. Hang het kledingstuk bij voorkeur in de open lucht zodat het goed kan drogen. Regent het buiten of heb je geen tuin of balkon? Hang het dan binnen te drogen op een droogrek of over een groot meubelstuk. De langere droogtijd moet je jammer genoeg maar op de koop toe nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *