Condensdroger

De Condensdroger is een van de bekendste drogers. De naam is duid op het feit dat het gecondenseerde water afgevoerd wordt via de waterafvoer of opgevangen wordt in de speciale bak. Lees hier alles over de Condensdroger. Het grote voordeel van de Condensdroger is dat hij overal is aan te sluiten waar zich een stopcontact bevind. Dat betekend dat u deze droger vrijwel overal in huis kunt plaatsen. Wij raden het echter af de condensdroger in de schuur te plaatsen…

Een condensdroger maakt uw was drogen een stuk makkelijker, geen waslijn meer nodig en alles snel en eenvoudig droog. Bovendien kan u een condensdroger overal in huis plaatsen, zolang u maar goed kunt ventileren en er een stopcontact in de buurt is! Hieronder geven wij u een overzicht van bijna alle condensdrogers. U heeft de mogelijkheid een aantal wasdrogers met elkaar te vergelijken of om te zoeken op specifieke kenmerken. Meer algemene informatie over condensdrogers vindt u op deze pagina.

Wasdrogers zijn er in vier verschillende types, de luchtafvoerdroger, de condensdroger, de warmtepompdroger en de gasgestookte wasdroger. Een condensdroger is een wasdroger waarbij het vocht dat uit de was vrij komt wordt opgevangen in een condensreservoir. Hierdoor is de condensdroger in bijna alle ruimten in huis te plaatsen. Hou er wel rekening mee dat er altijd wel vochtige lucht in de ruimte wordt geblazen, zodat het wel handig is als de ruimte geventileerd kan worden. De meeste condensdrogers bieden tegenwoordig ook de mogelijkheid om het condenswater via een afvoerslang af te voeren, bijvoorbeeld via de afvoerpijp die ook voor de wasmachine wordt gebruikt. De condensdroger is momenteel de meest verkochte wasdroger.

Energieverbruik condensdroger

De energieklasse van wasdrogers wordt bepaald door het energieverbruik in kilowattuur (kWh) te vergelijken met de trommelinhoud van de droger. De meeste condensdrogers hebben tegenwoordig energielabel B of C. Wilt u een wasdroger die energiezuiniger is, kijk dan eens bij de luchtafvoerdrogers. Kijk bij de aanschaf van een wasdroger ook of het om een tijdsgestuurde of elektronisch gestuurde wasdroger gaat. Een elektronisch gestuurde condensdroger stopt als de was droog is, vaak door middel van sensors, zodat u de wasdroger geen extra energie verbruikt. Een tijdsgestuurde condensdroger draait gewoon de ingestelde tijdsduur af, of de was nou al droog is of niet, dit kan dus extra energie kosten. Een aantal condensdrogers zijn zowel elektronisch- als tijdsgestuurd, u kunt dan kiezen voor een vooraf ingesteld programma of zelf een tijd instellen.
Droogresultaat condensdroger

Wat het droogresultaat is van een wasdroger is onder andere afhankelijk van de besturing van een wasdroger. Een elektronisch gestuurde wasdroger controleert tijdens het droogprogramma de vochtigheid in het wasgoed. Het programma wordt automatisch aangepast en zal langer of korter draaien, wat resulteert in een perfect droge was. Bij een tijdsgestuurde condensdroger stelt u zelf een bepaalde tijd in. Het kan dan gebeuren dat de wasdroger langer droogt dan noodzakelijk is of dat de was nog niet droog is als de tijd is verstreken. De meeste wasdrogers zijn tegenwoordig vanwege het gemak, elektronisch gestuurd, langzamerhand zullen de tijdsgestuurde modellen uit het assortiment verdwijnen.

Vulgewicht condensdroger

Condensdrogers zijn verkrijgbaar met een vulgewicht vanaf 5 kilo tot een enorme capaciteit van 10 kilo. De meeste condensdrogers hebben echter een vulgewicht van 6 of 7 kilo. Het is verstandig om een condensdroger uit te kiezen met een zelfde capaciteit als uw wasmachine. Op die manier kunt u zonder nadenken alle was uit de wasmachine direct door doen naar de wasdroger. Heeft u namelijk een wasdroger met een kleinere capaciteit, dan kunt u niet alle was in de droger plaatsen. Heeft de wasdroger een grotere capaciteit, dan verliest u overbodig energie, die niet gebruikt wordt, omdat de trommel van de wasdroger niet volledig gevuld zal zijn.

Droogprogramma’s condensdroger

Het aantal en de variëteit aan programma’s op een condensdroger is uiteraard afhankelijk van het merk en het type wasdroger. Naast een aantal standaard programma’s, zoals strijkdroog en kastdroog, zijn er vaak ook speciale programma’s voor bijvoorbeeld delicate was, wol, kreukherstellend, koude lucht of zelfs speciaal voor spijkerbroeken. Wat ook een handig programma op een condensdroger kan zijn is een opfrisprogramma, voor als u kleding wilt luchten. Sommige condensdrogers beschikken ook over een stoomprogramma. Doordat er dan tijdens het droogprogramma stoom wordt gebruikt is strijken niet of nauwelijks meer nodig. Prettig als u niet van strijken houdt.

Functionaliteiten condensdroger

Welke extra’s kunt u vinden op een condensdroger? Uiteraard is dit verschillend per fabrikant en type. Hieronder vindt u een aantal verschillende functies:
– Startuitstel
– Trommelverlichting
– Plaatsingsmogelijkheid op een wasmachine
– Zoemer

Op Wasdrogers.nl kunt u op al deze functies selecteren als u op zoek gaat naar een condensdroger.

Voor- en nadelen condensdroger

Voordeel:
– Overal in huis te plaatsen zolang er een stopcontact in de buurt is
– Condenswater kan (indien mogelijk) ook aangesloten worden op een afvoer

Nadeel:
– Minder energiezuinig dan een luchtafvoerdroger
– Condensvorming in de ruimte waar de droger wordt geplaatst

Condensdrogers vergelijken

Op Wasdrogers.nl kunt u direct zien welke aanbieders de door u gewenste wasdroger kunnen leveren, of zij het product op voorraad hebben, of de aanbieder een keurmerk heeft en natuurlijk wat de prijs en eventuele bezorgkosten zijn. Op die manier vindt u altijd de beste aanbieder, met de beste prijs. Het loont de moeite om condensdrogers te vergelijken qua product en aanbieder, dus wees geen dief van uw eigen portemonnee!

Weet u nog niet zeker of een condensdroger voor u geschikt is? Kijk dan ook eens bij de luchtafvoerdrogers of de warmtepompdrogers